Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Kælder

Trænger din kælder til nyt liv, så har vi samlet råd og vejledning til, hvordan du kan ombygge og indrette din kælder.

Kælder

Når først man som husejer har vænnet sig til at have kælder, så er det svært at leve uden de værdifulde kvadratmeter under jordhøjde. En kælder kan have et hav af funktioner. Den kan bruges til alt fra opbevaring, beboelse (hvis den er godkendt), hobbyværksted, motionsrum til billardrum eller teenageværelse.

Fugt i kælderen

Fælles for alle kælderejere er, at ingen ønsker fugt i kælderen. Det kan nemlig være usundt at opholde sig i en fugtigt kælder, og møbler og tøj kan også tage skade Er man i tvivl om, hvorvidt man har fugt i kælderen, er der kun ét at gøre; at få tjekket det i en fart. En hurtig måde at tjekke om man har fugt i kælderen på er ved at sprætte en almindelig gennemsigtig plastikpose op i siderne og tape den fast til kældergulvet med gaffertape. Viser der sig dug på indersiden af plastikken, er det er tegn på, at der trænger fugt op fra gulvet.

LÆS MERE: Undgå fugt i kælderen

Kælderrenovering

Skal du forvandle den mørke kælder til et sted, du har lyst til at opholde dig mere, så er en kælderrenovering ofte vejen frem. En renovering af kælder kan være mere eller mindre omfattende. Nogle vælger at grave ud, lægge gulvvarme og klinker i hele kælderen, mens andre nøjes med renovering af kældervæggene.

LÆS OGSÅ: 4 veje til en sund krybekælder

Isolering af kælder

Er din kælder kold, kan du nemt efterisolere og opnå en mærkbar forskel med få midler. En effektiv måde at isolere kælderen på er ved hjælp af specielle isoleringsplader, som du limer direkte på indersiden af den gamle kældervæg. Fordelen ved at isolere et eller flere kælderrum med isoleringsplader fremfor med gips og dampspærre, er at de diffusionsåbne plader ikke risikere at lukke fugten inde og dermed medføre risiko for skimmelsvamp.

LÆS MERE: Sådan isolerer du kælderen

Opret Profil

purchase.course_name_message

Opret Profil
Bestilling
Du skal indtaste dit fornavn
Indtast dit efternavn
Ugyldig e-mailadresse
Din adgangskode skal være mindst 6 karakterer
Vis
signup.credentials_form.terms_error
Log ind
Ugyldig e-mailadresse
Adgangskode er påkrævet
Vis
Tilbage