Byggevejledning
Let
Svær
Lågen ligner adgangen til et hvilken som helst skab. Men bag den gemmer sig en masse rør sammen med ekstra opbevaringsplads.

Lågen ligner adgangen til et hvilken som helst skab. Men bag den gemmer sig en masse rør sammen med ekstra opbevaringsplads.

I de fleste huse og lejligheder er der et sted, som ikke er for kønt, fordi der er en masse rør og installationer. Det ser rodet ud og gør også rummet mindre anvendeligt. Derfor kan det være en rigtig god idé at bygge et skab omkring rørene, så de gemmes væk, og du får et mere regulært rum og et ekstra sted til opbevaring.

LÆS OGSÅ: Skjul dine kabler og rør med en rillefræser

Lad luften cirkulere ud af skabet

Skabet her er lavet som en væg, der bliver bygget op i træ i forlængelse af en eksisterende væg, men du kan også bygget det fritstående. Det er forsynet med en bred låge, så det er nemt at komme ind til rørene. Husets varmeveksler og nogle varmerør er placeret i skabet, så det ville være synd at lukke al varmen inde. Derfor er lågen beklædt med en masonitplade med hulmønster, der er ideel til formålet, fordi luften kan cirkulere ud af skabet.

LÆS OGSÅ: Masonitplade – masser af muligheder

Ekstra opbevaringsplads

Selvom der er mange rør og installationer på væggen, kan skabet sagtens bruges som nyttig opbevaringsplads. Det er også et ideelt tørreskab, fordi der er tørt og lunt. Du har rig mulighed for at sætte dit eget præg på skabet, både hvad angår plade til lågen, farvevalg mv. Her vælger vi at male det hele hvidt.

Download hele artiklen og få en trin-for-trin byggevejledning.