Byggevejledning
Let
Svær
Sådan ser konstruktionen ud. Det flotte orangeri måler 3 x 5 meter, og er tilpasset nogle glas, som snedkeren havde i forvejen.

Sådan ser konstruktionen ud. Det flotte orangeri måler 3 x 5 meter, og er tilpasset nogle glas, som snedkeren havde i forvejen.

Orangeri

Hvis du vil bygge et orangeri fra bunden, så gå linen fuldt ud og byg det præcis som du drømmer om. Start med et godt fundament, og gå så videre derfra.

Et orangeri er ikke blot et drivhus

Et orangeri kan være meget mere end blot et fint drivhus. Du kan prioritere hygge og familiestemning over, eller på linje med, planterne. Og du kan først og fremmest forsyne selve byggeriet med swung og finesser, så det adskiller sig fra de købeløsninger, du kan finde i byggemarkedet. Løsninger, som i øvrigt ofte er langt dyrere end en solid gør det selv-løsning.

Byg et orangeri i træ

Det er oplagt at bygge orangeriet i træ, og sætte glas ind i false, som du fint selv kan lave. Men vil du have en solid konstruktion, er det en god idé at starte med et fundament i fx lecablokke. Selve gulvet bygger du nemmest op i fliser, og også her er der mulighed o at sætte dit personlige præg. Du kan fx vælge teglsten eller lækre naturstensfliser.

Orangeri med varme

Vil du for alvor forlænge udesæsonen, kan du sætte en brændeovn eller en udepejs med skorsten ind i orangeriet. Ikke for at opvarme bygningen som sådan, men blot for at holde kulden væk, når du sidder en sensommeraften og drikker kaffe med familien.

Få inspiration her – og byg selv orangeri

I guiden her viser vores erfarne tømrer dig sin personlige version af et orangeri. Han bygger det op i lecablokke, lægger flisegulv, og bygger så selve drivhus-delen op i trælister og glas. Undervejs gør han sit til, at orangeriet får hans personlige signatur.

Så du behøver ikke at gøre præcis som ham. Brug guiden som inspiration, og hent hjælp til de svære steder. Så kan du tviste og dreje planen undervejs, så du får det orangeri, der passer dig. Orangeriet er kort sagt et godt fundament at bygge videre på.

BYG SELV ORANGERI: Download hele artiklen og få en detaljeret byggevejledning samt materialeliste.

For familien er glashuset ikke bare et orangeri. Det er et sted at nyde haven på alle tider af året.

For familien er glashuset ikke bare et orangeri. Det er et sted at nyde haven på alle tider af året.