Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Køkkenvask

Der er meget at tage stilling til, når man skal skifte sin køkkenvask. Vi giver dig inspiration og vejledning til, hvordan du kan skifte din køkkenvask.

Montering af køkkenvask

Køkkenvasken monterer du selvfølgelig selv. Der er et utal af eksempler på folk, der har skåret hullet i bordpladen for stort til køkkenvasken, med det resultat at den dyre bordplade pludselig er mere eller mindre ubrugelig. men sådan behøver det ikke at gå, når du skal montere din køkkenvask. Hvis du er omhyggelig med opmålingen er chancen for at du får monteret køkkenvasken korrekt i bordpladen ganske enkelt størst.

Underlimet køkkenvask

Underlimning af køkkenvasken giver flere fordele. Foruden det æstetiske udtryk, er det også særdeles praktisk med en underlimet køkkenvask. Med den slipper du nemlig for snavs rundt om kanten, eftersom den ikke har nogen kant der rager op. Det bliver derfor legende let af dirigere krummer og madrester direkte ned i vasken.

LÆS OGSÅ: Sådan underlimer du din køkkenvask

Planlimet køkkenvask

En anden måde at montere sin køkkenvask på, er ved at planlime den. En planlimet vask er sænket ned i bordpladen – og derfor helt plan med bordpladen. Fremgangsmåden er, at der skal skæres hul til vasken, hvorefter der skal fræses en fordybning hele vejen rundt i kanten, så vasken kommer til at flugte med bordpladen.

LÆS OGSÅ: Alle kan planlime en vask – og spare en formue

Sort køkkenvask

Mange mennesker vælger i dag en sort køkkenvask i komposit. Vaskens sorte farve, giver et moderne udtryk og er meget populær i særligt moderne køkkener.

Hvid køkkenvask

Hvide køkkenvaske er ikke nogen ny trend. Tænk bare på de gamle porcelænsvaske med trækant. I dag bliver det dog mere og mere almindeligt at købe hvide håndvaske i komposit, eftersom materialet er meget holdbart og nemt at rengøre.

Køkkenvask af stål

Du går aldrig galt i byen med en køkkenvask af stål – rustfrit stål naturligvis. Det stærke materiale er ikke til at slide op, og uanset hvad du finder på at hælde i køkkenvasken, kan du altid skrubbe den ren igen.

Stoppet køkkenvask

En stoppet køkkenvask er ikke til megen nytte. Derfor kan det godt betale sig, at tænke over, hvad man hælder i den. Fedt og olie er bandlyst, men madrester er heller ikke beregnet til at tage turen ned i kloakken. Det er derfor, de fleste vaske er udstyret med en rist. Hvis uheldet nu er ude, kan du prøve med kogende vand, og hvis ikke det nytter, må du ned på alle fire, skille vandlåsen ad og fjerne alt det snavs, der har dannet proppen.

LÆS OGSÅ: Sådan renser du et afløb og vandlås

Opret Profil

purchase.course_name_message

Opret Profil
Bestilling
Du skal indtaste dit fornavn
Indtast dit efternavn
Ugyldig e-mailadresse
Din adgangskode skal være mindst 6 karakterer
Vis
signup.credentials_form.terms_error
Log ind
Ugyldig e-mailadresse
Adgangskode er påkrævet
Vis
Tilbage