Når den varme drøm om et lunt hus bliver til et mareridt af fugtproblemer, er det ofte, fordi vi ved for lidt om, hvad der sker inde i isoleringen.

Når den varme drøm om et lunt hus bliver til et mareridt af fugtproblemer, er det ofte, fordi vi ved for lidt om, hvad der sker inde i isoleringen.

Du skal tænke dig godt om, før du isolerer dit gamle hus. Rigtigt udført er efterisolering en god forretning for dig og samtidig en gevinst for miljøet.

Men det kan gå gruelig galt, når du jagter besparelser på varmeregningen. Først og fremmest fordi efterisolering ikke kun ændrer på temperaturen i huset; den ændrer også på fugtigheden i konstruktionen og inde i stuerne. Så når du efterisolerer, risikerer du, at en konstruktion, der har stået solidt og uovervindeligt i årtier, går i opløsning på ubegribelig kort tid.

LÆS OGSÅ: Infrarødt termometer - tag temperaturen på alle overflader

Det er kort sagt alletiders idé at efterisolere, men du skal kende og huske faremomenterne, uanset om du overvejer at lægge ekstra isolering ud på loftet, dække væggen i stuerne med ekstra isolering eller gøre kældervæggen eller gulvet lidt lunere.

Er du det mindste i tvivl, bør du altid tage en fagmand, gerne en byggesagkyndig, med på råd, før du kaster dig ud i arbejdet med at holde på varmen.

Vil du læse mere om isolering? Her kan du læse om, hvordan vindpap beskytter og forbedrer din isolering.

Hent artiklen og undgå de værste faldgruber

I artiklen, som du kan hente her på siden, udpeger vi de værste faldgruber, som du skal være opmærksom på, når du isolerer dit hus. Vi gennemgår 3 principper, du bør kende, når du isolerer, og så kan du læse om:

  • gulve med fugtproblemer
  • lofter med for meget isolering
  • krybekældre med varmemangel
  • vægge med utæt dampspærre
  • kældervægge med skader og skimmel

OBS! Denne artikel er en del af et samlet tema om isolering. Du kan hente det samlede tema her.