Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Espalier

Et espalier kan både bruges som en flot prydgenstand i din have, men den kan også fungere som støtte for spinkle, unge træer. Vi giver dig råd og vejledning til, hvordan du kan bygge dit eget espallier.

Espalier til havens blomster og frugttræer

Et espalier er en nem og praktisk måde at løfte dine blomster op i højden og give haven et mere frodigt indtryk. Et espalier kan også bruges som støtte til spinkle, unge træer i væksten. De kan findes overalt i parker og haveanlæg og kan bruges som et levende espalierhegn. Samtidig er konstruktionen relativt simpel, og det gør det til et glimrende gør det selv-projekt, hvor de fleste kan være med.

Byg selv dit eget espalier

Når du skal i gang med at bygge dit eget espalier, er der mange måder at gribe det an på. Du kan fx vælge at bygge espalier i træ eller espalier i metal. Du kan vælge et bygge give det en flad overkant eller give dit espalier bue i toppen. Derfor har vi på Gør Det Selv samlet vores bedste byggevejledninger. Du kan vælge at følge dem trin for trin eller lade dig inspirere og selv kan brygge videre.

Byg espalier i træ

Med ganske få og enkle byggematerialer kan du bygge espalier i træ til din egen have. Vi har udførlige guides, der viser dig, hvordan du selv bygger en blomsterportal eller havehegn af imprægnerede stolper, lister og brædder.

Byg espalier i metal

Vi viser dig, hvordan du på en nem og billig måde kan lave et klassisk væg-espalier – et smukt sølje-espalier og et bue-espalier i armeringsnet, som også kaldes rionet. Du kan også se, hvordan du monterer espalieret som afskærmning på en lille terrasse, men det kan også sagtens stå helt frit, fx som en opdeling af haven eller til et æble-/pæretræ. Rionettet kan fås ubehandlede, så de ruster. Det kan du vælge at se som en dekoration i sig selv, eller du kan købe de noget dyrere galvaniserede udgaver. Der findes også tyndere net med mindre maskestørrelse i rustfrit stål. Maskestørrelserne varierer fra 50 til 200 millimeter, og trådens tykkelse fra 4 til 12 mm.

Din bestilling
Bestilling
Opret Profil
Bestilling
Du er ved at købe adgang til:
Total pris: null kroner
Mere for mindre?
Få over 1000 byggevejledninger og fuld digital adgang for kun 19 kroner
    • Adgang til over 1000 digitale byggevejledninger
    • Du kan opsige dit abonnement når som helt.
    • Efter tilbuddet fortsætter du i løbende abonnement til 79 kr. pr. måned
Kun 19 kr. første måned
Du skal indtaste dit fornavn
Indtast dit efternavn
Ugyldig e-mailadresse
Din adgangskode skal være mindst 6 karakterer
Vis
signup.credentials_form.terms_error
Tilbage
Log ind
Ugyldig e-mailadresse
Adgangskode er påkrævet
Vis
Tilbage