Tilbygning del 3: Skelet

Tilbygningen begynder at tage form, når vi går i gang med at bygge selve skelettet. Først en rem i bunden, herefter stolper for hver 60 cm og til sidst slutter vi af med at gøre topremmen fast.

Intro

Når terrændækket er hærdet i forhold til producentens anvisninger, bygger vi husets skelet af 45 x 195-mm-spærtræ.

Først en rem, der ligger nede på fundamentets kant, og så stolperne ovenpå.

Stolperne sidder med 60 cm afstand fra midt til midt, undtagen der, hvor der skal være døråbninger eller store vinduespartier.

Oven på stolperne gør vi topremmen fast, og så er skelettet på plads.

Vejledning

01
Skelet 6 Trin

Opbygningen af skelettet er én lang gentagelse af stolper, der alle står med samme afstand – undtagen der, hvor der skal være enten døre, vinduer eller vinduespartier.

De små vinduer, der sidder midt på facaden, kræver, at der sættes lodrette stykker spærtræ ind foroven og forneden, så der dannes et vindueshul.

1

Vi skærer bundremmen, som vores stolper skal skrues fast til, på kapsaven og lægger den oven på murpap, så der ikke kan trænge fugt op i træet. Vi trækker remmen 8-10 mm ind i forhold til kanten.

2

I hjørner og samlinger sømmer vi remmen sammen med sømbeslag. Vi bruger en sømpistol, men du kan fint skrue dem på i stedet med 40-mm-beslagskruer.

3

På huset skruer vi en stolpe fast, så tilbygningen har noget at blive gjort fast i. Stolpen bliver så at sige en lodret forlængelse af bundremmen.

4

Stolperne stilles for hver 60 cm, målt fra center til center af stolperne, og gøres fast med et vinkelbeslag placeret på hver side. I hjørnerne forstærker mindre stykker træ samlingen.

5

Vi streger op til døre og vinduespartier. Her skal der sidde et vinduesparti, der er 690 x 690 mm. Mellem de lodrette stolper skal der være 690 + 38 + 38 mm = 766 mm. (38 mm = en gummifuge + et lysningsbræt).

6

Der, hvor vinduespartierne skal placeres, sætter vi vinkelbeslagene på den modsatte side af de lodrette stolper, så de ikke kommer i vejen, når vi bygger videre.

Materialer

45 x 195-mm-spærtræ:
• Bundremme, stolper, topremme mv., 149 meter

Desuden:
• Murpap, 30 meter
• Byggevinkler, 80 stk.
• 40-mm-beslagsøm
• 120-mm-spunskruer

Pris

Ca. 6.000 kr.

Se alle del-projekterne i temaet '60 m2 tilbygning for 200.000 kroner':

Herunder kan du klikke dig videre til de enkelte delprojekter og se, hvordan vi har båret os ad med at bygge den færdige tilbygning.

Magasin-artikel

Hent artiklen i PDF-format, som den oprindeligt blev bragt i Gør Det Selv-magasinet.

    Andre læser lige nu ...

    Mere fra kategorien Tilbygning