Gør Det Selv kursus om belægning

Det er altid klogt at starte fra bunden, og det kan ikke være mere rigtigt, når det gælder terrasser og indkørsler. Følg med i det store Gør Det Selv belægningskursus, som kører over 6 lektioner, og som starter med - bunden.

Velkommen til Gør Det Selv’s store kursus i belægning, hvor vi i seks lektioner vil give dig nogle af de bedste råd og tips, som vores eksperter har samlet gennem årene. Vi vil vise dig, hvordan du etablerer den rigtige bund for din terrasse eller indkørsel – det er nemlig som hovedregel altid bunden, der er noget galt med, når belægningen efter nogen tid ikke længere ligger ordentligt.

Og det er såmænd ikke kun amatører, der begår graverende fejl, når de etablerer terrasser og lægger indkørsler. Gå en tur gennem et nybygget boligkvarter, og prøv at kigge efter, så vil det ikke tage lang tid at finde udskredne kanter, knækkede fliser og lunker med dybe vandpytter.

I dette kursus får du klar besked om, hvordan du får underlaget på plads, så din belægning ligger rigtigt og holder i mange år. Og vi viser naturligvis også, hvordan du retter op på andres fejl ...

Du lærer, hvordan du får det rigtige fald på terrassen, og hvordan du får drænet en indkørsel, der skråner den forkerte vej, så regnvandet løber ind mod huset. Vi lægger græsarmeringssten og giver et lille lynkursus i, hvordan du lægger brosten. Teknikken kan du også bruge, hvis du vil lægge et stykke med marksten, du skal bare være klar over, at de er kønne at se på, men temmelig umulige at gå på.

Det lærer du i Gør Det Selvs kursus om belægning

Kurset blev første gang bragt i Gør Det Selv-magasinet i 2009. Kurset består af 6 dele fordelt ud over 14 sider:

  • Del 1: Læg en stærk bund Det er altid klogt at starte fra bunden, og det kan ikke være mere rigtigt, når det gælder terrasser og indkørsler.
  • Del 2: Fliser på terrassen En korrekt lagt fliseterrasse er flot, men den skal hælde den rigtige vej, så regnvand ikke ender med at stå inde ved husets sokkel. Læs her, hvordan du etablerer et korrekt fald på din nye terrasse. Helt fra bunden.
  • Del 3: 3 slags granit Uanset størrelse og facon giver granit både utroligt holdbare og smukke belægninger. Du skal bare vide, hvordan de lægges – og hvor de egner sig bedst.
  • Del 4: Armeret græs Indkørslen behøver ikke at være en gold stenørken, den kan sagtens være grøn, frodig og super robust. Læs her, hvordan du armerer græs.
  • Del 5: Læg dræn i indkørslen Du kan ikke bestemme, hvornår det regner eller hvor meget. Men du er selv herre over, om vandet bliver liggende på terrassen og måske ødelægger dit hus.
  • Del 6: Når fliserne synker Selv om der er steder i din indkørsel, hvor stenene er sunket, er det ikke sikkert, du behøver at lægge det hele om. Ofte kan du nøjes med at reparere.

Magasin-artikel

Hent artiklen i PDF-format, som den oprindeligt blev bragt i Gør Det Selv-magasinet.

Andre læser lige nu ...

Mere fra kategorien Brolægger