Havelåge

Der findes mange forskellige flotte havelåger, du kan kaste dig ud i at bygge. Og vi har masser af grundige byggevejledninger på lager! Det er ikke svært at bygge en havelåge, og uanset om du er på udkig efter en lille smal en, en bred en med flere indgange eller en stor og tung skydeport, så hjælper vi dig godt på vej!

  Alle artikler om havelåger

  Hvordan bygger man en havelåge?

  Det er ikke svært at bygge sin egen havelåge. Med præcise opmålinger og en god arbejdstegning kommer du langt. Vi har forskellige typer havelåger i træ, som du kan vælge at bygge. Vi guider dig hele vejen, trin for trin. Hvad enten du vil bygge en havelåge i et hegn, stakit eller mellem buske i haven.

  Byg en klassisk havelåge

  Du kan nemt, hurtigt og billigt bygge en klassisk havelåge. Det kræver ikke specialværktøj og snedkerkundskaber. Vi viser dig hvordan, du selv bygger en ramme med skråstivere, træbrædder eller stave til din havelåge. Uanset om du vælger, at støbe stolper af beton eller trykimprægneret træ, får du grundig vejledning til en sikker bærende konstruktion. Sidst, men ikke mindst, skal havelågen hænges op. Det kræver, at du måler grundigt op, så hængsler og beslag monteres rigtigt.

  Valg af materialer til en havelåge

  Vi giver dig gode råd til valg af materialer. Du kan fx. bygge en rammen til havelågen i rent træ, som du selv imprægnerer. Rent træ er af bedre kvalitet end det typiske trykimprægnerede træ. Derfor behøver skruerne ikke være rustfri, men skal bare have en overflade, der beskytter dem.

  Havelåge i træ

  Vil du bygge din egen havelåge, kan du nemt gøre det i træ. En havelåge i træ bliver solid og kan holde i mange år. Du kan fx bygge med trykimprægneret træ, men du kan også bruge rent træ som havelåge-træ. Det holder i mange år, hvis du imprægnerer efterfølgende.

  Stolper - den bærende konstruktion

  Fritstående stolper skal altid graves ned, stolpesko og lignende vil aldrig gøre dem stabile nok til at bære en havelåge. De skal ned i frostfri dybde, og oveni giver vi dem hver to sække beton til at låse dem fast i jorden. Det er hårdt arbejde, men der er ingen vej udenom – og du bliver belønnet for den ekstra time mange år frem.