TEST: 3 populære vinduesvaskere

Batteridrevne maskiner, der skal gøre vinduespudsning til en leg, bliver langet over disken som aldrig før. Men kan maskinerne leve op til de løfter, producenterne giver? Vi har testet tre maskiner for at se, hvad de dur til.

Om testen

Vinduesvaskere er den helt store, nye sællert i byggemarkederne. Derfor har vi sat os for at teste, om de batteridrevne maskiner leverer varen og faktisk gør det lettere at pudse vinduer med et flottere resultat end den gammeldags manuelle facon.

Vi tester tre vinduesvaskere

Vi har valgt at teste tre maskiner på samme prisniveau, fra 300-600 kr. To af maskinerne er to-delte og består af en sprayflaske, som bruges til at rengøre ruden med, samt en maskine der svaber og suger det beskidte vand op. Den tredje maskine er en all-in-one maskine, hvor en maskine gør det hele.

Maskinerne kræver lidt tilvænning

Alle producenter gør opmærksom på, at det er vigtigt at holde svaberen væk fra vinduets kantlister, så den ikke laver striber langs kanten. Det kræver lidt tilvænning, når du ikke har prøvet at pudse vinduer med maskine før. Også at du ikke bare kan gnide løs og vaske fx en fugleklat væk, fordi du vasker med enten en sprayflaske eller en maskine.

REDAKTIONEN ANBEFALER: Vil du pudse dine vinduer i hånden? Så læs artiklen: Sådan du laver den perfekte vinduespudsning uden striber.

Ny vs. gammeldags metode

Alle tre maskiner kan vaske en del vinduer på én batteriopladning. Generelt er de gode til at suge vandet op, men ingen af maskinerne leverede et perfekt resultat, hvor vi både sparede tid og fik flottere ruder end på gammeldags facon. Til gengæld brugte vi mindre mængder vand og vaskemiddel. Det svinede også mindre, og vinduer kunne vaskes indefra uden at åbnes.

VI HAR TESTET DISSE VINDUESVASKERE:

  • KÄRCHER WV 2 PLUS
  • NILFISK SMART
  • BLACK & DECKER WW 100

Her kan du se vinduesvaskeren fra Kärcher i aktion:

Hent hele testen nu

Hent magasin-artikel nu

Hent artiklen i PDF-format, som den oprindeligt blev bragt i Gør Det Selv-magasinet.

Andre læser lige nu ...

Mere fra kategorien Værktøj