Dit badeværelse er et såkaldt vådrum, og det skal være vådrumssikret. Men hvad betyder det? Det indebærer, at de områder på badeværelset, som er mest udsat for vandpåvirkning (vådzoner), skal sikres ekstra godt mod fugt – altså gøres vandtætte.

Det er vigtigt, at den vådrumssikring, du laver, udføres på den rigtige måde. Dit nye bad ser måske fint ud, men hvis det, der gemmer sig inde under fliserne og gulvklinkerne, ikke er udført rigtigt (og dermed lovligt), kan det ende med at ødelægge huset.

Undgå råd- og svampskader

Fugt, som trænger ud i væggene, breder sig og kan med tiden give råd og svamp i bærende konstruktioner. Udbedring af skaderne kan være meget dyre, fordi man ofte er længe om at opdage dem.

LÆS OGSÅ: Hvornår er det nødvendigt med vådrumsspartel?

For at undgå disse råd- og svampeskader, skal du vide, hvor du skal være særligt opmærksom, og hvad der kræves for at opfylde lovens krav. Vi har lavet en lille oversigt over de vigtigste ting, så du kan få et indtryk af, hvor du skal være særligt opmærksom, både med det du selv laver, og med det du får professionel hjælp til.

Download hele artiklen og se den fulde oversigt.

Redaktionen anbefaler:

Vi anbefaler også, at du selv går på nettet og anskaffer Vådrumsanvisning 252 fra Statens Byggeforskningsinstitut. Den viser i detaljer, hvordan et vådrum laves, og hvad du må gøre selv.